Meest gestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen.
Wordt jouw vraag hieronder niet behandeld of wil je meer uitleg? Neem dan gratis contact op met onze klantenservice.

Zijn de telefoons in andere kleuren en abonnementsvormen beschikbaar?

Absoluut! Als je een toestel en provider hebt gekozen klik je eenvoudig op de oranje ‘Bestel nu!’ knop. Je kunt dan kiezen uit de verschillende kleuren, geheugengrote en andere abonnementsvorm. Bijvoorbeeld een abonnement mét 4G, grotere internet bundel of onbeperkt bellen.

Hoe werkt de abonnementsvorm bij hollandsnieuwe?

Al het verbruik gaat uit één bundel, dat is uniek en heel handig! Bel je 1 minuut óf gebruik je 1 Mb internet dan gaat dat uit dezelfde bundel. Heb je een bundel van 1000 dan gaat er dus steeds een 1 vanaf, heel overzichtelijk. Je hebt alle vrijheid in hoe jij je bundel gebruikt. Vind je het lastig om je maandelijkse verbruik in te schatten dan is dit jouw provider! Hollandsnieuwe biedt zowel Sim Only abonnementen als abonnementen mét mobiel aan.
Sinds februari 2017 is er ook 4G internet mogelijk bij hollandsnieuwe, dus super snel internetten!

Wat is een Sim Only abonnement?

Heb je géén nieuw toestel nodig dan is een Sim Only abonnement iets voor jou.
Loopt je huidige abonnement mét mobieltje af maar wil je je huidige toestel blijven gebruiken dan kan dat. Het is natuurlijk zonde om je huidige toestel weg te doen als deze nog wel even meegaat.
Je kunt dat verlengen naar een Sim Only abonnement, je krijg dan géén nieuw toestel op afbetaling en dat scheelt veel geld! De besparing kan dan zelf op lopen tot 80%.
Alle providers bieden Sim Only abonnementen aan.

Lees ook: ‘Welk Sim Only abonnement past bij mij?’ of ga nu zelf jouw Sim Only vergelijken met onze Sim Only vergelijker.

Welk Sim Only abonnement past bij mij?

Er zijn heel veel providers die Sim Only aanbieden met veel verschillende prijzen en eigenschappen.
Zo kun je kiezen uit verschillende netwerken, hoeveelheid data (internet), hoeveel belminuten en de contractduur.
Om jouw te helpen hebben wij een Sim Only vergelijker. Vul jouw voorkeuren in en de Sim Only vergelijker laat de goedkoopste Sim Only abonnementen zien.

Vergelijk direct het Sim only aanbod met onze Sim Only vergelijker

Bij welke netwerk hoort mijn provider?

Er zijn 4 grote netwerken in Nederland: T-Mobile, Vodafone, KPN en Tele2. Zij hebben allen een eigen merk. In de onderstaande afbeelding zie je een overzicht van de (mobile) providers in Nederland en het bijbehorende netwerk.

Mobiele provider overzicht Nederland

Wat is een dual sim (duo sim)?

Een dual sim telefoon is een telefoon die 2 simkaarten kan bevatten. Heb je bijvoorbeeld een privé- en een zakelijke abonnement, dan kun je er voor kiezen om twee toestellen te hebben. Je kunt ook kiezen voor een Dual Sim telefoon, je stopt dan beide simkaarten in je toestel. Op die manier kun je altijd alles ontvangen op één telefoon. Heel handig dus!
Wel is het aanbod dual sim telefoons een stuk kleiner, ze worden nu eenmaal minder gekocht, maar zijn zeker te vinden.
Neem gerust een kijkje bij ons Telefoon met dual sim aanbod.
Mocht daar niks tussen zitten neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Wat is 4G internet en voor wie is 4G internet?

4G internet is een mobiele techniek, de opvolger van 3G, die zorgt voor super snel internet.
Vrijwel alle providers in Nederland bieden de mogelijkheid tot 4G. De prijs voor 4G internet en de snelheden kunnen verschillen bij de providers. Zo bieden de eigenaren van de vier grootse netwerken in Nederland het snelste internet aan; T-Mobile, KPN, Vodafone en Tele2. De providers die ook gebruik maken van deze netwerken zoals hollandsnieuwe, Youfone en Simyo bieden lagere snelheden aan. Maar alsnog fors sneller dan de 3G voorganger.
4G is ideaal voor mensen die veel onderweg zijn, geen gebruik maken van WiFi en toch super snel willen internetten. Ook als je onderweg veel filmpjes kijkt en muziek luistert dan is 4G absoluut een must!

Let op: Niet alle (oude) toestellen zijn geschikt voor 4G. Kijk daarom eerst naar de specificaties van je mobiel of vraag onze klantenservice.

Wanneer mag ik verlengen?

Dat verscheelt per provider, meestal is dat 3 of 4 maanden voor einddatum van je huidige contract.
Verlengen is vrijwel altijd geheel gratis en is zo geregeld! Bij de meeste providers ga je direct het nieuwe (vaak goedkopere) tarief betalen. Een nieuwe mobiel bij je verlenging is ook mogelijk, als je vandaag verlengt heb je vaak morgen je nieuwe toestel in huis. Deze kun je dan direct gaan gebruiken, handig dus!
Geen nieuwe mobiel maar wel verlengen kan ook. Als je een mobiel hebt die nog wel een tijdje meegaat dan is het verstandig om over te gaan op een Sim Only abonnement. Dat kan soms wel tot 80% besparing beteken. In veel gevallen is het handig om een 1-jarig Sim Only contract te nemen. Zo kun je over één jaar wel een nieuw toestel uit kiezen.

Lees ook: ‘Wat is een Sim Only?’

Waarom is verlengen duurder dan een nieuw contract?

Als je een nieuw contract afsluit krijg je te maken met ‘aansluitkosten’. Deze kosten zijn er niet als je gaat verlengen bij je huidige provider. Sommige providers kiezen er voor om géén aansluitkosten te rekenen maar dat compenseren met een hogere (eenmalige) prijs voor het toestel. Gelukkig doen vrijwel géén providers dit meer.
Wij, VoordeelMobiel.nl, snappen dat dit oneerlijk lijkt maar wij hebben hier helaas géén invloed op.

Wanneer mag ik overstappen van provider?

Overstappen mag in de meeste gevallen 2 maanden voor einddatum van het huidige contract. Dat hangt af van je huidige provider af. Overstappen is zo geregeld en je hebt nooit dubbele kosten.

Lees ook: ‘Hoe werkt nummerbehoud?’

Hoe werkt nummerbehoud?

Stap je over van provider dan wil je natuurlijk je nummer behouden. Dat is héél eenvoudig, tijdens het bestellen wordt gevraagd of het huidige nummer behouden moet blijven. Als je die optie aanvinkt zetten jouw huidige en toekomstige provider dat voor jou in werking.
Je hoeft niet bang te zijn voor dubbele kosten, omdat de providers het onderling regelen gaat de aansluiting naadloos in elkaar over. Zo heb je nooit dubbel te betalen en ben jij altijd bereikbaar.

VoordeelMobiel.nl
Logo