hollandsnieuwe verlenging SIM only

hollandsnieuwe

hollandsnieuwe verlenging SIM onlyhollandsnieuwe telefoon aanbiedingen

Voordeelmobiel biedt de beste telefoon aanbiedingen van hollandsnieuwe. Hollandsnieuwe begon vooral met de focus op de wat kleinere abonnementen met niet de nieuwste telefoons. Nu zoeken ze het wat in het hogere segment. Dat vinden wij jammer. We denken namelijk dat we ook veel mensen kunnen helpen met niet de allernieuwste, maar nog steeds leuke telefoon voor een mooi schappelijk prijsje. Bijvoorbeeld een leuke Samsung smartphone voor ergens tussen de 10 en 15 euro per maand met een mooie bundel er bij. Natuurlijk bieden we van elke range iets aan, maar de focus blijft bij ons op de mooie prijs/kwaliteit aanbiedingen. Niet alleen de acties met telefoon zijn scherp, maar ook de sim only abonnementen zijn zeer goed geprijsd bij deze provider. We bieden zowel sim only abonnementen aan als de telefoon aanbiedingen van hollandsnieuwe. Al is het wel zo dat we vaak acties hebben met een goedkope telefoon die dezelfde prijs is als een sim only. Voornamelijk bij de 300 of 500 aanbiedingen. Let daar dus goed op, het is zonde als u deze misloopt of neem contact op met Voordeelmobiel. Onze deskundige telefoon dame weet alle acties en zit er altijd bovenop!

Abonnementen

Zoals elders op de website ook uitgelegd zijn er behoorlijk wat wijzigingen geweest in de abonnementsvormen bij hollandsnieuwe. Het begon vrij klein. Hollandsnieuwe had wel altijd al bedacht dat alles uit 1 bundel moest. Dus ze hebben altijd bundels gehad waaruit je kon bellen, SMSen en Internetten. Behalve bij de kleinste bundels (nu nog alleen de kleinste bundel, vroeger waren dit er 2). Dit is wel uniek. Hollandsnieuwe is momenteel de enige die het zo doet. Bij de andere providers kan je of bellen of bellen en SMSen uit 1 bundel. Maar nooit alle 3 tegeijk. Als je dus niet een grote Mobiel Internetter bent of als je gebruik nog wel eens wil fluctueren, dan is dit ideaal voor je. Ook vinden wij dit het eerlijkste. Als je een keer meer belt dan in je bundel zit, maar internet over houdt, dan moet je bij andere providers bij betalen. Bij de hollandsnieuwe abonnementen gaat alles uit 1 bundel, dus dan geld dat niet! Zoland je maar in totaal binnen de bundel blijft. Maar ook daar heeft hollandsnieuwe een unieke oplossing voor. Je kan nooit meer zomaar over de bundel heen bellen. Hoe dit precies werkt zullen we verderop in deze tekst uitleggen.

Zoals je wel merkt in bovenstaand stukje waren de abonnementen van hollandsnieuwe eerst anders. Hollandsnieuwe is begonnen met 4 abonnementsvormen. De 75, 175, 275 en 550 bundel. Met de laagste 2 bundels kon je alleen bellen en SMSen en met de hoogste 2 bundels kon je bellen en SMSen en Internetten. Dus alles uit 1 bundel zoals hierboven uitgelegd. Het meest werd gekozen voor de 275 bundel. Dit is namelijk een mooi aantal units en de prijzen op deze bundel waren altijd heel goed. Hollandsnieuwe had en heeft goede voorwaardes en dan zaten en zitten ze ook altijd vrij scherp qua prijs, dat maakt het in totaal een interessante aanbieder. Echter kwam het vaak voor dat mensen toch een wat grotere internet bundel nodig hadden. Omdat alles uit 1 bundel gaat, gaat de bundel vrij snel op als je een wat grotere internet verbruiker bent. Daarom is hollandsnieuwe daarna toen losse internet bundels aan gaan bieden die je bij je basis bundel kon kopen. Daarna zijn ze hetzeflde gaan doen met de SMSbundels. Hierdoor werd het allemaal een beetje onoverzichtelijk en kwam de provider er achter dat het beter is om toch ook wat meer aanbod te doen, ook met grotere bundels en hebben ze besloten veel meer bundels te maken zodat er altijd een abonnement is dat bij je past en ook veel grotere abonnementen. Het is nog steeds zo dat de laagste vorm alleen uit bellen en SMSen bestaat. De overige aanbiedingen bestaan allemaal uit bellen, SMSen en Internetten. Het is dan nu ook niet meer mogelijk om een lossen internet of SMSbundel hier aan toe te voegen. Mocht je meer nodig hebben, kies dan voor een abonnement met meer units er in!

Netwerk

Hollandsnieuwe maakt gebruik van het Vodafone netwerk. Sterker nog, hollandsnieuwe is onderdeel van Vodafone en zit in het Vodafone gebouw vlakbij Amsterdam Centraal Station op de zesde verdieping. Omdat ze een Vodafone dochter zijn, zit je als hollandsnieuwe klant direct op het netwerk waar de Vodafone klanten ook op zitten. Alleen is hollandsnieuwe een stuk goedkoper dan hun moeder bedrijf en hebben ze betere voorwaarden. Dus wil je bellen met het goede rode netwerk en toch niet al te veel betalen? Kijk dan snel bij onze hollandsnieuwe aanbiedingen. In het begin had hollandsnieuwe vooral wat moeite met het goed opstarten van het Internet netwerk. Om hier goede connectie mee te maken en goed op de lijnen te komen. We werken als sinds het begin met deze provider en hebben dus alles voorbij zien komen en meegemaakt. We durven nu dan ook te zeggen dat ze dit probleem momenteel vrij goed onder de knie hebben. Ze doen niet onder voor Vodafone en als je kijkt naar het prijs verschil, dan zou ik adviseren om niet te twijfelen!

Abonnementsvormen

Zoals eerder aangegeven heeft hollandsnieuwe zijn abonnementen gewijzigd. Het aanbod is versimpeld en uitgebreid qua pakketten. Daardoor zijn de abonnementsvormen nu op te delen in 2 soorten:

Sim only abonnementen

De sim only abonnementen bestaan enkele en alleen uit een simkaart. Dus zonder telefoon. Op deze simkaart wordt een abonnement gezet en een telefoonnummer gekoppeld. Je moet dus een telefoon hebben die je kan gebruiken als je kiest voor een sim only abonnnement. De simkaart die je krijgt toegestuurd kan je dan in je huidige telefoon doen. Omdat je kiest voor een simkaart en geen telefoon, krijg je meer tegoed binnen je bundel voor minder geld per maand. Er is dan 1 belangrijk ding waar je even op moet letten. Er wordt namelijk tegenwoordig gebruik gemaakt van verschillende soorten simkaarten. Er zijn 3 soorten simkaarten: namelijk een gewone, microsimkaart en een nanosimkaart. Eigenlijk komt het er op neer dat iedere nieuwere versie een kleinere kaart is geworden. De nieuwste telefoons maken dus gebruik van de nieuwste en kleinste simkaart. Het kan dus zijn dat je nieuwe kaart niet in je huidige telefoon past. Sinds ongeveer 2 jaar worden simkaart gemaakt die je in alle 3 de vormen kan uitdrukken. Is je kaart dus niet zo oud, dan kan deze in elke telefoon. De simkaarten die nu geleverd worden kunnen sowieso in alle vormen uitgedrukt worden. Dus de simkaart die je nu bij je sim only bestelling krijgt kan altijd in elke telefoon!

Abonnement met telefoon

Zoals de meeste andere providers biedt hollandsnieuwe ook abonnementen met telefoon aan. Echter doen ze dat wel wat anders dan (de meeste) van hun concurrentie. Hollandsnieuwe gaat namelijk uit van de sim only abonnementen. Bij alles wat ze doen is dat de basis. De bundels die worden aangeboden zijn dus ook gelijk met de bundels die worden aangeboden in de sim only vorm. Dat maakt het gelukkig wel zo overzichtelijk. Wat ze dan doen is dat ze de prijs van de losse telefoon er bij pakken die je er bij zou willen hebben. Dit bedrag delen ze door het aantal maanden dat het abonnement loopt en dit uiteindelijke bedrag wordt dan opgeteld bij de sim only maand prijs die bij de gekozen bundel hoort. Dus als voorbeeld:

 • Je kiest voor een 300 minuten/SMS/MB bundel. Deze kost 11 euro per maand.
 • Je kiest er een telefoon bij die qua aanschaf 240 euro zou kosten (dit is even een fictief bedrag en is gekozen omdat het een makkelijk bedrag is om mee te rekenen).
 • Het abonnement loopt 2 jaar (dus 24 maanden). Dan delen ze de 240 euro door 24 maanden. Dit is dan 10 euro per maand.
 • Deze 10 euro wordt dan opgeteld bij de 11 euro die het abonnement kost. Je totale maandprijs is dan 21 euro per maand.
  Op zich is dit een heel eerlijke manier van berekenen. De telefoon zit niet in een lease constructie en deze heb je altijd volledig afbetaald aan het einde van de looptijd van je contract. Je hoeft dus geen rest betaling meer te doen of iets dergelijks en de telefoon wordt altijd je eigen bezit! Al met al dus best goed geregeld op deze manier vinden wij!

Wie is hollandsnieuwe?

We vinden het altijd leuk om een beetje een achtergrond te geven over de providers. Wie zijn ze nu eigenlijk? Bestaan ze al lang? Waarom zijn ze opgericht en vallen ze onder een netwerk of zijn ze onafhankelijk? In dit stukje zullen we wat verder ingaan op de aanbieder hollandsnieuwe. Hollandsnieuwe bestaat nu een aantal jaar. Aangezien Voordeelmobiel al weer 9 jaar bestaat hebben we veel providers zien komen en gaan. En zo hebben we deze aanbieder dus ook zien komen! Ze begonnen als tegenhanger van de slechte voorwaarden die alle providers op dat moment hadden. Ze wilden alles verbeteren wat hen irriteerde bij de anderen. Dat is ze denk ik goed gelukt! Je kan bij deze abonnementen niet meer zomaar over de bundel heen bellen, geen rare buiten de bundel tarieven meer en goede prijsstellingen. Helaas zijn ze wel gestopt met het meenemen van het overgebleven tegoed uit de basis bundel, dat vonden we een goede voorwaarde, maar helaas kon dat niet meer uit. Ze hebben alsnog een stuk betere voorwaarden dan hun concurrentie, dus op zich zijn wij nog steeds positief over het aanbod wat hollandsnieuwe brengt.

Ze zijn begonnen als onderdeel van Vodafone, wat ze nu nog steeds zijn. Vodafone ziet hen wel als los bedrijf, dus je kan niet naar Vodafone bellen als je hollandsnieuwe nodig hebt. Hollandsnieuwe is onderdeel van Vodafone en huurt dan uiteraard ook de lijn van hen. Dit netwerk is vrij goed door het hele land. Dus bij beide providers zit je goed qua bereik. Hollandsnieuwe is wel in de martkt gezet als prijsvechter, dus de verschillen tussen de 2 aanbieders is wel vrij groot. En met hetzelfde netwerk, goede voorwaarden en prijzen denken we dat deze aanbieder een goede aanwinst is in de telecom markt!

Mobiel Internet snelheid

Tot een paar jaar terug (ja, het is nog niet eens zo heel lang geleden – al kan je je dat nu bijna niet meer indenken) was er nog geen mobiel Internet en daarna heeft het zelfs lang geduurd en moeite gekost voor het überhaupt een beetje op gang kwam. Men wilde er in eerste instantie niet eens aan. De providers stuntten met de prijzen om maar te zorgen dat mensen mobiel internet gingen gebruiken. Leuk he als je er zo over nadenkt, dat kan je je nu bijna niet meer voorstellen! Daarna is het ineens snel gegaan en is het totaal omgedraaid. De providers hebben mobiel internet gepusht en toen het ineens een vlucht nam, toen kregen de aanbieders problemen omdat men minder ging bellen en SMSen en er zo minder geld binnen kwam omdat er steeds meer en meer op internet en nu zeker ook op wifi gedaan wordt. Dus het heeft zich een soort van tegen de providers gekeerd. Dit heeft nu weer een beetje zijn weg gevonden en je ziet nu dat men zich onderscheid in onder andere de snelheid van het internet wat er aangeboden wordt. Hollandsnieuwe is ooit begonnen met een veel lagere internet snelheid. Dit geldt voor zowel de download als de upload snelheden. Ze zijn ooit begonnen zo rond de 2mb downloadsnelheid terwijl ze momenteel zo rond de 14,4 mb download bieden.

Momenteel bied hollandsnieuwe nog geen 4G Internet aan. Het is ook nog niet bekend wanneer ze dit wel zullen gaan doen. Om gebruik te kunnen maken van 4G internet op je mobiele telefoon heb je 2 dingen nodig: een mobiele telefoon die 4G Internet ondersteunt en een netwerk die dit ondersteunt. Mocht 1 van de 2 dit niet doen, dan kan je geen gebruik maken van 4G. Mocht je dus een telefoon hebben die wel 4G ondersteunt en een hollandsnieuwe sim only abonnement afsluiten, dan werkt dit dus alsnog niet! Hou hier rekening mee!

Voordelen

We willen altijd heel graag veel vertellen over de producten en aanbieders die Voordeelmobiel op de site heeft. Vandaar dat we er veel over schrijven. Maar we begrijpen ook dat het daardoor alles bij elkaar veel tekst is! Vandaar even de voordelen van de aanbieder hollandsnieuwe op een rijtje. Kort maar krachtig!:

 • Goedkope concurrerende prijzen
 • Vodafone netwerk
 • Overzichtelijke bundels. Duidelijk aanbod en voor alle categoriën (klein en groot verbruikers)
 • Bellen, SMSen en Internetten uit 1 bundel (behalve bij de kleinste bundel, dan alleen bellen en SMSen).
 • Nummerbehoud is gratis en dit wordt volledig voor u geregeld. Indien je je nummer wil behouden, dan zegt hollandsnieuwe indien nodig je huidige abonnement voor je op en neemt je nummer over. Dit hoef je niet zelf te doen.
 • Geen duur buiten de bundel tarief. Mocht je extra tegoed nodig hebben, dan kan je opwaarderen.
 • Opwaarderen doe je zelfs voor een lager tarief dan binnen de bundel.
 • Nooit meer zomaar over de bundel heen bellen. Op is op en heb je meer nodig, dan kan je bijkopen.

Nummerbehoud bij hollandsnieuwe

Nummer behoud van of naar een hollandsnieuwe nummer is altijd mogelijk. Of u nou prepaid of een (sim only of met telefoon) abonnement heeft. Bij een abonnement ligt het er aan of wanneer uw abonnement afloopt of dat u een opzegtermijn heeft. De opzegtermijn is wettelijk bepaald. En wel bij particuliere abonnementen op 1 maand en bij zakelijke abonnementen 3 maanden. Ik zal hieronder de procedure uitleggen bij nummer behoud vanuit prepaid en vanuit een abonnement:

Eerst nummer behoud vanaf een prepaid kaart. Bij een prepaid kaart heeft u geen abonnement of iets wat u heeft afgesloten. Dus u zit niet aan een opzegtermijn of iets dergelijks vast. Wel is er vanuit de overheid een termijn gesteld die de providers nodig hebben en kunnen gebruiken om uw nummer over te zetten vanuit een prepaid kaart. Deze termijn is 10 werkdagen (dus 2 weken). Het duurt dus altijd 10 werkdagen voor uw prepaid nummer is overgezet naar een abonnement. Dit is heel moeilijk te verkorten omdat dit standaard in alle systemen geprogrammeerd is. Deze termijn is ook bepaald omdat providers dit ook echt nodig hebben om alles technisch klaar te zetten en de portering goed te laten verlopen. Hou dus rekening met deze termijn!

En dan vanaf een ander abonnement. Zoals gezegd ligt het daarbij aan of u bijna aan het eind van uw abonnement bent of daar al overheen. U kunt altijd maximaal 2 maanden voor het aflopen van uw huidige abonnement een nieuw abonnement bestellen met behoud van nummer. Daarnaast heeft u altijd 1 maand opzegetrmijn. Ideaal is dus als u tussen de 1 en 2 maanden voor het aflopen van uw abonnement iets gaat ondernemen. Mocht u tussen de 1 en 2 maanden voor afloop van uw abonnement zitten, dan wordt alles dus gewoon omgezet per laatste dag van uw huidige abonnement. Zit u binnen een maand voor afloop van uw abonnement, dan gaat de maand opzegtermijn in. Voorbeeld: uw abonnement loopt 30 december af en u besteld een nieuw abonnement met behoud van nummer bij een andere provider op 10 december. Dan gaat de maand opzegtermijn in en zal uw nummer op 10 januari omgezet worden! U zit er dus ook niet meteen weer een hele maand extra aan vast, slechts 10 dagen die per rato berekend zullen worden.

Voorwaarden

Als laastste van alle informatie die we op deze pagina geven over hollandsnieuwe willen we nog even ingaan op de voorwaarden die ze hebben. Dit vooral omdat deze net even anders/beter zijn dan bij de anderen. Dit is ook altijd hun speerpunt geweest. De voorwaarden kunnen bij providers vaak heel slecht zijn. Veel mensen kijken dan niet verder dan hun neus lang is en kijken alleen naar de prijs en de hoeveelheid die ze daarvoor krijgen. Jammer, omdat er zoveel meer bij komt kijken. Bijvoorbeeld de aansluitkosten kunnen vaak een grote kostenpost zijn. Dit zijn vaak bedragen van rond de 30 euro. Als je een niet zo duur abonnement hebt van bijvoorbeeld onder de 10 euro per maand, dan is dit een vrij groot bedrag. Dit is dan al 3 maanden abonnementskosten in 1 keer vooruit betaald. Bij hollandsnieuwe zijn de aansluitkosten voor sim only eenmalig 14,95 euro en bij de abonnement met telefoon aanbiedingen eenmalig 19,95 euro.

Een ander puntje waar we ook een beetje over uitgeweid hebben is dat je niet meer zomaar een hele hoge rekening kan krijgen. Andere aanbieders werken eigenlijk zeg maar een soort van onder naar boven. Dus stel dat je een abonnement hebt met 300 units. Dan is het zo dat als je 1 minuut gebeld heb, je op 1 zit, 1 SMS er bij, zit je op 2, nog een minuut is 3 en ga zo maar door. Bij hollandsnieuwe werkt het andersom. Elke minuut, SMS of MB gaat er af. Dus 1 minuut bellen is dan nog 299 resterend. 1 MB is dan 298 etc etc. Bij de concurrentie is het dan zo dat als je over de 300 heen gaat je zwaar gaat bijbetalen tegen tarieven van gemiddel 30 cent per unit. Dit heeft hollandsnieuwe afgeschaft. Op is op. Zit je bijna aan de 0, dan krijg je een gratis waarschuwing SMS. Zit je aan de 0, dan kan je niet meer bellen of SMSen tot je nieuwe maand weer in gaat. Heb je toch nog tegoeg nodig? Dan kan je dit bijkopen tegen een lager tarief dan je binnen de bundel betaald! Al met al erg positief dus!

Als laatste willen we dan toch graag nog even hebben over het meenemen van overgebleven tegoed. Tot voor kort kon dit bij hollandsnieuwe. Je kon dan overgebleven tegoed 2 maanden meenemen, dan is het dus 3 maanden houdbaar. Dit is inclusief de maand dat je er al gebruik van maakt. Dit is helaas afgeschaft. De enige die dat nu juist weer heeft ingevoerd is Telfort. Vind je dit heel belangrijk? Kijk dan eens op voorgaande link voor onze aanbiedingen. Wat hollandsnieuwe wel heeft verbeterd is dat het overgebleven tegoed van wat je hebt opgewaardeerd wel nog 5 maanden mee te nemen is, dus in totaal 6 maanden inclusief de maand dat je er gebruik van maakt. Dit waren 2 (respectievelijk 3) maanden. Dit is dus wel verbeterd.

VoordeelMobiel.nl
Logo