Providers en tarieven

Providers en tarieven van hollandsnieuwe, KPN, Vodafone, T-Mobile, Telfort, Youfone, Simyo

Providers mobiele telefoons en abonnementen

Een provider is een aanbieder van mobiele telefonie diensten. We zullen hieronder hier verder op ingaan. 2 van de belangrijkste mobiele providers die wij aanbieden op Voordeelmobiel zijn BEN en hollandsnieuwe.

BEN is een relatief kleine aanbieder die in het verleden vooral sim only abonnementen had, maar tegenwoordig hele mooie aanbiedingen heeft met een mobiele telefoon er bij. Hieronder ziet u in de schema’s de algemene tarieven per provider en dus ook die van BEN. U kunt echter ook naar de BEN aanbiedingen gaan om onze selectie van de beste aanbiedingen te bekijken!

Hollandsnieuwe is ook een relatief nieuwe aanbieder. Ze bestaan nu een jaar of 5. Hollandsnieuwe is onderdeel van Vodafone. Ze maken dan ook gebruik van het Vodafone netwerk. Deze provider biedt zowel goedkope sim only abonnementen als met telefoon aan. Uniek is dat zij alles in 1 bundels aanbieden. Bij de meeste providers heb je een bel of bel/SMS bundel waar je dan nog Internet aan toe moet voegen. Bij hollandsnieuwe gaat alles uit 1 bundel. Ook hierover kunt u meer vinden in onderstaande schema’s.

We zullen hieronder eerst uitleggen wat een provider nu eigenlijk is.

Algemene informatie

Veel klanten weten niet wat een provider is. Daarom willen wij dat hier kort uitleggen. Een provider is een aanbieder voor mobiele telefonie. Dit kan zijn voor zowel Sim Only (dit is een abonnement zonder telefoon – u krijgt dan meer minuten voor minder geld, omdat u er geen telefoon bij neemt) als voor een abonnement met telefoon. Niet alle providers maken gebruik van hun eigen netwerk. Tele2 en BEN maken bijvoorbeeld gebruik van het netwerk van T-Mobile. Er zijn 3 netwerken in Nederland, namelijk KPN, Vodafone en T-Mobile. Andere providers kopen van 1 van deze bedrijven minuten in waarmee ze bundels maken die ze verkopen aan de klanten. Zo kan het gebeuren dat u dus bijvoorbeeld klant bent van BEN, maar T-Mobile op uw scherm ziet staan. We zullen hieronder kort en bondig wat informatie geven over de 3 netwerken:

KPN

KPN is 1 van de oudste en bekendste netwerken. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ze ook wel 1 van de beste zijn qua bereik. Helaas staan ze er ook een beetje bekend om dat ze veruit de duurste zijn. Dit is een lange tijd ook geweest. Als klant kan je dan de afweging maken of je die extra kwaliteit de extra prijs waard vind. Momenteel zijn ze gelukkig steeds iets beter qua prijsstelling. Zeker de alles in 1 pakketten met korting zorgen ervoor dat KPN weer wat concurrerender wordt.
KPN had in de mobiele markt 4 merken: KPN, H, MTVMobile en Telfort. Het idee was om met alle verschillende merken alle verschillende segmenten in de markt aan te spreken. Echter veranderd de markt, dus veranderd KPN ook mee en zijn ze gestopt met het merk Hi. Hi was vooral bedoeld om de studenten aan te spreken. Echter liepen de merken KPN en Hi erg in elkaar over, waardoor ze besloten hebben te stoppen met Hi. Telfort is de prijsvechter, met toch een goede service. Met MTVMobile richten ze zich voornamelijk op een specifieke doelgroep, namelijk de MTVkijkers, die belang hechten aan content op hun telefoon.

Vodafone

Vodafone is een van de grootste mobiele communicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van Vodafone Group. Vodafone heeft 333 miljoen klanten in vijf continenten, waarmee ze 1 van de grootste ter wereld genoemd kunnen worden. Vodafone richt zich sterk op het verbeteren van de leefwijze van de klant. Zij willen een toevoeging zijn op dat mensen het beste uit zichzelf halen. Vodafone zet zichzelf in de markt met de tekst ‘Power to You’ waarmee ze laten zien dat ze erg gericht zijn op de wensen van de klant. Vodafone heeft een dochterbedrijf hollandsnieuwe. Hiermee willen ze de markt van de prijsvechters aanboren.

T-Mobile

T-Mobile bedient meer dan 5,4 miljoen klanten in Nederland (per 1 oktober 2009). T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. T Mobile Netherlands BV is onderdeel van Deutsche Telekom AG, een van de leidende communicatie ondernemingen in de wereld. T-Mobile is het nieuwste netwerk van de 3. Ondanks dat ze het nieuwste netwerk zijn, hebben ze wel het grootste neven netwerk. Zo is BEn een dochteronderneming en maken Youfone en Tele2 gebruik van het T-Mobile netwerk. Hierdoor hebben ze toch een groot aantal klanten die op hun netwerk zitten!

Hieronder is per provider de bijbehorende tarievenlijst te vinden.